Welkom

Beste (Al dan niet denkbeeldige) Lezer

Welkom op mijn blog, Pushing The Window. Hier zal ik in de komende dagen, maanden of jaren (afhankelijk van mijn wilskracht en discipline) mijn persoonlijke overpeinzingen delen over onze maatschappij.

De aanleiding voor mijn blog is een goed gesprek met een vriend van mij, die zelf graag ‘bedrijft’. Of het nu het schrijven, de liefde of een bedrijf is, hij bedrijft het allemaal. Als hij het kan, dan kan ik dat ook. Ikzelf heb met een heleboel masterdiploma’s op zak besloten al die theorie neer te schrijven, in de hoop dat ikzelf of de (denkbeeldige?) lezer er iets aan heeft.

Ik ga dus maatschappelijke thema’s bespreken vanuit een kritische hoek. Een speciale aandacht gaat uit naar thema’s verbonden aan klimaat en milieu, omdat dit momenteel de allerbelangrijkste problematiek is. Bovendien raken klimaat en milieu zowat aan alle domeinen van het sociale leven.

Vanwaar de naam ‘Pushing The Window’? Pushing The Window verwijst naar de ‘Overton Window’, een term bedacht door Joseph (u raadt het) Overton, die bedacht dat er in elke maatschappij een bepaald spectrum aan ideeën aanvaardbaar is, terwijl andere ideeën gemarginaliseerd worden omdat ze te radicaal zijn. Rechts heeft -op heel sluwe wijze- ervoor gezorgd dat stupiditeit terug mooi binnen het aanvaardbare valt.

Is dat slecht voor onze planeet, en alles wat daarop rondwandelt, kruipt of staat? Jazeker. Bij deze is mijn blog een poging de Overton Window terug naar links te duwen, ondanks de ferme Rechtse rukwinden. Na regen komt zonneschijn!